CultuurBewust.nl | Kunst

Kunst

28/01/2015

In Beaux-Arts Mons komt de onbekende kant van Van Gogh goed naar voren

In Van Gogh in de Borinage. De geboorte van een kunstenaar staat Van Gogh aan het begin van zijn kunstenaarscarrière. Veel tekeningen, schilderijen en prenten van hem en zijn tijdgenoten zijn hierin te zien.

28/01/2015

Witte de With trakteert met Art In The Age Of… Energy and Raw Material

Witte de With Center for Contemporary Art bestaat 25 jaar. Het jubileumjaar gaat van start met Art In The Age Of… Energy and Raw Material.

26/01/2015

De fascinerende andere kant van Micky Hoogendijk in The Other Side of Fear is Freedom

Micky Hoogendijk heeft zich gestort op een carrière als kunstenaar. In de Eduard Planting Gallery is nu haar solo The Other Side of Fear is Freedom te zien.

25/01/2015

ProzArt: Meisje in witte kimono

Het schilderij Meisje in witte kimono van George Hendrik Breitner vormt de inspiratie voor een kort verhaal

25/01/2015

Michael Dean leert met Qualities of Violence de bezoeker een nieuwe taal

Micheal Dean leert de bezoeker met Qualities of Violence een nieuwe taal waar de kracht van beeld, ervaring en emotie centraal staat.

23/01/2015

Artists-in-residence treden in voetsporen van Van Gogh

In het Van Gogh artist-in-residence programma werken hedendaagse kunstenaars in een gastatelier in de geboorteplaats van Vincent van Gogh, Zundert. Historie en kunst komen hier samen.

22/01/2015

Intimiteit en ontroering sijpelen door het oeuvre van Araki

Nobuyoshi Araki's werk is intiem en ontroerend. FOAM toont een indrukwekkende overzichtstentoonstelling van het oeuvre van deze Japanse fotograaf.

22/01/2015

Fraai gefilmde documentaire Girl with a Pearl Earring is een reflectie op Vermeers meesterwerk

In de fraai gefilmde documentaire Girl with a Pearl Earring wordt het gelijknamige meesterwerk van Johannes Vermeer opnieuw onder de loep genomen.

21/01/2015

Collection d’art in het Cobra Museum: een overweldigend overzicht van een moderne kunstgalerie

De tentoonstelling Collection d'art in het Cobra Museum is een mooie kans om kennis te maken met een moderne kunstverzameling van de bovenste plank!

21/01/2015

Hercules meets sarcofagen en heuse blingbling in Carthago

Carthago biedt een kijkje in de historie van deze mystieke oude stad. Verbaas je over blinkende sieraden, grootse sarcofagen en magische beeldjes!

20/01/2015

Windowshoppen bij 500 Jaar Kunst

  Van een Vlaamse primitief tot kunst uit 2015, van Frans Hals tot Karel Appel, het is allemaal te zien bij 500 Jaar Kunst in de …

19/01/2015

Timmeren voor gevorderden met Ron van der Ende

The Factory Set in de Kunsthal Rotterdam neemt je voor het eerst mee door Ron van der Endes in spijkers gevatte universum van sloophout en populaire cultuur.