Grenzen tussen muziek en kunst vervagen tijdens het Alvin Lucier Festival

Alvin Lucier Festival Reportage

Tijdens het Alvin Lucier Festival in het Stedelijk Museum Amsterdam werden de grenzen opgezocht tussen beeldende kunst en muziek. Hoe? Dat lees je in deze reportage!

Lees verder

Aandacht voor (on)eerlijke mode tijdens het Fair Fashion Lab Festival

Fair Fashion Lab - header Reportage

“Ik ben Eva en ik werd geproduceerd in Rana Plaza, Bangladesh.” Zo wordt een geel, geborduurd shirtje geïntroduceerd tijdens de modeshow . CultuurBewust.nl bezocht het Fair Fashion Lab Festival, in Den Haag. Want, welke menselijke verhalen gaan eigenlijk schuilen achter de kleding in onze kledingkast?

Lees verder

Hoe is het nu met… Gijs Deddens?

Gijs Deddens Interview

Gijs Deddens ging naar ‘Art Prison’ om een boek te maken in de stencildrukwerkplaats van Extrapool. Om de productie te financieren werd het project op Voordekunst.nl gezet. CultuurBewust.nl zoekt Gijs op in Groningen.

Lees verder

In de maak: Beeldend kunstenaar Jean-Philippe Paumier aan het werk

Jean-Philippe Paumier Reportage

CultuurBewust.nl neemt een kijkje in het atelier van beeldend kunstenaar Jean-Philippe Paumier, de plek waar het allemaal gemaakt wordt.

Lees verder

ProzArt: Meisje houdt bramen

Blackberries, 2008 © Mark Cohen / Courtesy ROSEGALLERY Kort verhaal

De foto ‘Meisje houdt bramen’ (2008) toont slechts een deel van het kind. Mark Cohen fotografeerde haar van zo dichtbij dat haar huid en de textuur van het jurkje duidelijk zichtbaar zijn. Dit vormt de inspiratie voor een kort verhaal.

Lees verder

Dark Knees geeft het intieme werk van Mark Cohen mooi weer

Mark Cohen - Dark Knees Recensie

De tentoonstelling Dark Knees toont de intieme en ietwat ongemakkelijke momenten die Mark Cohen (1943) op de gevoelige plaat weet vast te leggen.

Lees verder