Conceptuele totaalervaringen op RijksakademieOpen 2014

RijksakademieOpen Reportage

Negenenveertig kunstenaars tonen hun meest recente werk tijdens RijksakademieOpen 2014. Alle disciplines zijn aanwezig, maar de totaalervaring is populair dit jaar.

Lees verder

Kunstenaar Juul Kraijer: “Vraag me niet naar het waarom!”

Juul Kraijer - Untitled photograph, 2012 archival pigment print on Hahnemühle German Etching 26,7 x 36,6 cm (detail) Interview

Juul Kraijer (1970) is bekend om haar mysterieuze tekeningen en foto’s van vrouwen die verstrengeld zijn met organische vormen en dieren. Tekenen en fotograferen is voor haar niet zomaar ‘leuk’, het is een bloedserieuze obsessie. Lees hier het interview.

Lees verder

Hoe is het nu met… Barbara Broekman en het tapijt in de Schuttersgalerij?

Banner interview BB Interview

Textielkunstenares Barbara Broekman bracht de 179 nationaliteiten van Amsterdam samen in een kleurrijk tapijt dat is te bewonderen in de Amsterdamse Schuttersgalerij. Met behulp van Voordekunst wist ze afgelopen zomer het geld voor een duurzamere versie bij elkaar te krijgen.

Lees verder

PAN Amsterdam geeft mooie impressie van kunst om te kopen

Header Reportage

Design, kunst, sieraden en antiek. Op PAN Amsterdam is het allemaal te zien en te koop. Waan je in de wereld van kunsthandelaren en dompel je onder in een beurs vol kunst.

Lees verder

De vraag of games kunst zijn, is niet relevant bij New Horizons

header new horizons Recensie

New Horizons slaat een interessante weg in op het gebied van kunst; kunst in videogames. De logische vraag die er op volgt is: “Zijn games kunst?” Volgens initiatiefnemer Tim Laning is die vraag helemaal niet relevant.

Lees verder

Dat zit wel snor: Bas Kosters

_U0A3010 Interview

Artiest, modeontwerper en storyteller Bas Kosters laat voor Movember zijn snor staan. Hij vertelt zijn verhaal over deze actie en over zijn nieuwe collectie, waarmee het wel snor zit.

Lees verder