In de maak: Beeldend kunstenaar Jean-Philippe Paumier aan het werk

Jean-Philippe Paumier Reportage

CultuurBewust.nl neemt een kijkje in het atelier van beeldend kunstenaar Jean-Philippe Paumier, de plek waar het allemaal gemaakt wordt.

Lees verder

ProzArt: Meisje houdt bramen

Blackberries, 2008 © Mark Cohen / Courtesy ROSEGALLERY Kort verhaal

De foto ‘Meisje houdt bramen’ (2008) toont slechts een deel van het kind. Mark Cohen fotografeerde haar van zo dichtbij dat haar huid en de textuur van het jurkje duidelijk zichtbaar zijn. Dit vormt de inspiratie voor een kort verhaal.

Lees verder

Dark Knees geeft het intieme werk van Mark Cohen mooi weer

Mark Cohen - Dark Knees Recensie

De tentoonstelling Dark Knees toont de intieme en ietwat ongemakkelijke momenten die Mark Cohen (1943) op de gevoelige plaat weet vast te leggen.

Lees verder

The Future of Fashion is Now blinkt uit in mode met inhoud

The Future of Fashion is Now  Museum Boijmans Van Beuningen Concept  Art Direction Glamcult Studio Foto Jouke Bos 2 Recensie

De toekomst van de modewereld staat centraal in The Future of Fashion is Now. Ontwerpers als Viktor & Rolf, maar ook jong talent tonen hun nieuwe ontwerpen die mode in een nieuw perspectief zetten.

Lees verder

Fotografe Juuke Schoorl: “Mijn kunst moet vooral toegankelijk zijn”

Liquid Skin Interview

Het werk van fotografe Juuke Schoorl combineert esthetiek met haast wetenschappelijke experimenten. Nu ze afgestudeerd is, is ze druk bezig met het ontwikkelen van haar eigen stijl. Wat wil ze met haar werk bereiken?

Lees verder

Kunstenaar Asja van der Helm (1987) : “Ik wil anderen inspireren nieuwsgierig te zijn”.

Ingatan Rapuh/Fragility of a Memory, Asja Vera Interview

In haar Haagse bovenwoning vertelt de vers afgestudeerde Asja van der Helm over haar bijzondere project Ingatan Rapuh/Fragility of a Memory. Achter de woorden van aardewerk gaan tientallen verhalen schuil en een stuk doodgezwegen Nederlandse geschiedenis.

Lees verder