Virtuoze tekeningen en snelle uitprobeersels in Leiden viert feest!

Van Goyen banner Recensie

Het Rembrandthuis toont in een prachtige tentoonstelling 75 toptekeningen uit de Leidse Universiteitscollectie. Aan de hand van zowel schetsen als volledig uitgewerkte tekeningen wordt een kijkje in de zeventiende-eeuwse kunstenaarskeuken geboden.

Lees verder

Dutch Design Week maakt design toegankelijk en begrijpelijk

DDW Reportage

De Dutch Design Week maakt design op een toegankelijke manier zichtbaar. Exposities door de hele stad, pop-up stores, lezingen en Design shows: Eindhoven ís deze week design.

Lees verder

Proberen de rust te vinden bij Sounds of Silence

Bertil Nilsson, Miguel, 2013, courtesy Galerie Wilms Recensie

Van sommige kunstwerken wordt er gezegd dat zij bijna hoorbaar zijn. Sounds of Silence probeert juist een geheel andere kant op te gaan en gebruikt kunst om op verschillende manieren stilte te presenteren. Helaas slaagt de expositie hier niet in.

Lees verder

Vlaamse Verwarring in De Vierkantigste Rechthoek

Tentoonstelling De Vierkantigste Rechthoek, gastcurator Tom Barman Recensie

Kunsthal KAdE liet dEUS-zanger Tom Barman de tentoonstelling De Vierkantigste Rechthoek samenstellen. De kwaliteit hiervan valt echter te betwisten.

Lees verder

Koppelen, inspireren en leren tijdens A Box Social, de blind date voor ondernemers

Marleen Kers, Joost Gijselman en Elvie Casteleijn van Box Social Interview

Je begint voor je zelf. En dan? Box Social organiseert sinds dit voorjaar netwerkbijeenkomsten voor startende ondernemers, kunstenaars en creatieve talenten. CultuurBewust.nl sprak de organisatoren in Amsterdam.

Lees verder

How to Visit an Art Museum is een musthave voor iedereen die weleens naar een museum gaat

How to Visit an Art Museum Recensie

Soms zijn er van die boeken die je bij het doorbladeren al leuk vindt. Je zou het de X-factor kunnen noemen. Het boek How to Visit an Art Museum van Johan Idema van BIS Publishers heeft die X-factor.

Lees verder