Een ode aan Leonard Cohen in I’m your man

9200000006516879 Recensie

In I’m your man neemt muziekjournaliste Sylvie Simmons je mee door het leven van Leonard Cohen. Het verhaal is gedetailleerd, volledig en een prachtige ode aan de dichter, schrijver, muzikant en kunstenaar.

Lees verder

Toneelbeleid onder de loep in Teatro Olimpico

Teatro Olimpico, Roman - Kees 't Hart Recensie

Kees en Hein mogen hun theatervoorstelling Rousseau opvoeren in het Teatro Olimpico te Vicenza. Vol humor laat Kees ’t Hart in zijn roman zien hoe het toneelbeleid onderworpen is aan bureaucratie. Het resultaat is een humoristisch pleidooi voor creativiteit.

Lees verder

Dark Knees geeft het intieme werk van Mark Cohen mooi weer

Mark Cohen - Dark Knees Recensie

De tentoonstelling Dark Knees toont de intieme en ietwat ongemakkelijke momenten die Mark Cohen (1943) op de gevoelige plaat weet vast te leggen.

Lees verder

Kunstenaar Asja van der Helm (1987) : “Ik wil anderen inspireren nieuwsgierig te zijn”.

Ingatan Rapuh/Fragility of a Memory, Asja Vera Interview

In haar Haagse bovenwoning vertelt de vers afgestudeerde Asja van der Helm over haar bijzondere project Ingatan Rapuh/Fragility of a Memory. Achter de woorden van aardewerk gaan tientallen verhalen schuil en een stuk doodgezwegen Nederlandse geschiedenis.

Lees verder

Tuigdorp 3: Het Kaseffect is een gelaagd experiment

Tuigdorp 3: Het Kaseffect speelt op locatie in een oude tuinkas. Foto: Reinout van Schie. Recensie

Wat moet je aan met mensen die zowel slachtoffer als dader zijn? In Tuigdorp 3: Het Kaseffect wordt deze vraag gesteld met een geslaagd experiment op gebied van locatietheater. Het antwoord mag het publiek zelf bedenken.

Lees verder

Aan Tafel! Tarte Tatin bij Stilleven met Appels(1887) van Vincent van Gogh

Vincent van Gogh-Stilleven met Appels

Cultuurbewust zoekt de lekkerste recepten bij de mooiste kunstwerken. We maken een tarte tartin bij Stilleven met appels van Vincent van Gogh.

Lees verder