Hitchcock terug op het grote doek bij Retrospectief: Alfred Hitchcock

Retrospectief: Alfred Hitchcock Reportage

EYE verzorgt een filmtournee waarbij zes Hitchcock-films in ruim 45 Nederlandse filmtheaters draaien. Filmhuis LUX in Nijmegen start op 31 augustus haar special Retrospectief: Alfred Hitchcock met Shadow of a Doubt.

Lees verder

Regisseur Berit Madsen: “Sepideh blijft vasthouden aan haar droom”

Sepideh - Berit Madsen Interview

De Deense regisseuse Berit Madsen volgde jarenlang het Iraanse meisje Sepideh dat ervan droomt om astronaut te worden. Maar hoe wordt een meisje in Iran astronaut? CultuurBewust.nl vroeg de regisseuse over haar ontmoeting met de bevlogen, inspirerende tiener.

Lees verder

Visueel spektakel Sin City: A Dame to Kill For is slechts een herhalingsoefening

Mickey Rourke als Marv Recensie

De gure types uit de beruchte stad keren terug in de kenmerkende neo noir stripboekstijl. Robert Rodriguez en Frank Miller maken met Sin City: A Dame to Kill For de hooggespannen verwachtingen echter niet waar.

Lees verder

Into the storm toont natuurgeweld op krachtige wijze

Thriller Into the Storm van Steven Quale Recensie

In Into the Storm komen stormjagers, sensatiezoekers en inwoners van Silverton samen om te overleven. Ondanks dat we deze personages nauwelijks leren kennen, wordt de brute storm op krachtige wijze verbeeld.

Lees verder

Een overweldigende zintuigenprikkeling tijdens SummerNights at the Movies II: Godfather meets Jack Sparrow

Concertgebouw SummerNight at the Movies II Reportage

Afgelopen woensdag swingde het Noord Nederlands Orkest de pan uit met prachtige filmmuziek tijdens de SummerNights at the Movies II in het Amsterdamse Concertgebouw. CultuurBewust.nl was aanwezig voor een reportage.

Lees verder

Drift toont op een slimme maar langdradige manier het gevoel van thuisloosheid

Film Drift door regisseur Benny Vandendriessche Recensie

Drift vertelt het verhaal van een Belgische man die zijn geliefde verliest en het gevoel van thuisloosheid dat hij daarna ervaart. De film brengt zijn emoties ondanks de langdradigheid van de film succesvol over.

Lees verder